Nyelvelsajátítás - a képesség, amit leszabályoztak

nyelvelsajatitasleszabalyozva.jpg

A nyelvelsajátítási képesség alapvetően egy velünk született képesség, amit egész életünkben birtoklunk. Kisgyerekkorban ezt a képességet ösztönösen használjuk, így sajátítjuk el az anyanyelvünket. 

 

Az iskolában aztán arra tanítanak bennünket, hogy nyelvtanozva kell nyelvet tanulni, magyarul magyaráznak nekünk, teszteket töltögetünk, szavakat tanulunk, így hamar elveszítjük azt az ösztönös nyelvelsajátítási képességünket, ami születésünktől fogva pár évig megvolt bennünk. Egyszerűen leszabályoznak minket.

 

Szerencsére vannak tanítási módszerek, tanulási fogások, amelyek abban segítenek, hogy ismét hozzáférjünk ezen képességünkhöz, és újra természetes könnyedséggel, ösztönösen sajátítsuk el az idegen nyelveket. 

 

A nyelvtanulók nap mint nap összehasonlítják magukat másokkal, másolnak, mintákat keresnek, azt nézik, ki, hol és hogyan tanul, így alakulhatott ki az a helyzet, hogy a rossz tanítási módszerek mára már szinte elvárássá csontosodtak.

 

A tudatosság az a képesség, mely által ezen rossz mintákat felül tudod írni, és így újra megtalálhatod a benned lévő ösztönös nyelvtanulót, aki kisgyermekként voltál.  

 

KIPRÓBÁLOM ›

 

Top